Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній очолив святкову літургію до дня Собору Київських святих у Романкові

    Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 16 липня 2024 року з нагоди престольного свята очолив Божественну літургію у храмі Собору Київських святих села Романків Обухівського району Київської області.
Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію співслужили Екзарх Вселенського Патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Бориспільський Авраамій, настоятель храму протоієрей Богдан Гулямов та запрошене духовенство.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Після читання Євангелія Блаженнійший владика возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни

    Наприкінці богослужіння відбувся молебень до усіх київських святих, після якого Його Блаженство звернувся до присутніх із першосвятительським словом та привітав громаду з храмовим святом.

    «Сьогодні ми вшановуємо славних святих, які просяяли на нашій рідній землі. Зараз, в час випробувань війною, ми по особливому звертаємось до них, щоби Господь за їхніми молитвами захистив нашу державу. Ми зіткнулися з російською агресію, але ми сильні й незламні, тож засвідчили, що будемо і далі боротися, адже йдемо шляхом правди.
    Також ми щоденно підносимо посилені молитви за наших воїнів – захисників і захисниць та за всіх, хто постраждав від цієї війни й хто зараз перебуває в неволі ворожого полону. Ми переконані, що Господь неодмінно допоможе нам. Але й від нас самих багато залежить. Тому дякую усім, хто продовжує самовіддано трудитися на благо нашої Церкви та України», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Окрім того, Блаженнійший владика відзначив церковними нагородами українських воїнів і благодійників.

    У свою чергу настоятель храму протоієрей Богдан Гулямов подякував Предстоятелю за візит та спільну натхненну молитву.

    Завершилося святкове богослужіння урочистим многоліттям.

    Найсвіжіше

    Популярне