Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Церква у східній Африці зміцнює зусилля для захисту найуразливіших

    Церкви Східної Африки підтвердили своє зобов’язання гарантувати дедалі безпечніше середовище для дітей та уразливих дорослих, покладаючись на малі християнські групи (типові церковні структури в регіоні) та рекомендації Папської Комісії захисту неповнолітніх. Таку постанову висловили близько 30 делегатів Асоціації єпископських конференцій Східної Африки (AMECEA), які взяли участь у семінарі для єпископів і осіб, що займаються захистом неповнолітніх, який нещодавно відбувався в столиці Кенії місті Найробі.

    Про це повідомляє Vatican News.

    «Через малі християнські общини Церква старатиметься гарантувати безпеку для всіх, – зазначив голова асоціації Преосвященний Чарльз Джозеф Сампа Касонде, Ординарій Солвезі, – постійно вдосконалюючи навички душпастирів, дієцезій та єпископських конференцій і впроваджуючи принципи захисту». Підкреслюючи, що Церква вклала великі ресурси в душпастирські, освітні, медичні та інші програми розвитку задля благополуччя наймолодших, делегати АМЕСЕА (з Еритреї, Ефіопії, Кенії, Малаві, Судану, Південного Судану, Танзанії, Уганди та Замбії) підкреслили, що регіон готовий докладати також більше зусиль у запобігання, виявлення та реагування на всі форми насильства.

    Учасники семінару також висловили вдячність за допомогу, надану Папською Комісією захисту неповнолітніх в рамках ініціативи «Memorare», яка допомагає місцевим Церквам по всьому світу у навчанні та розробці інструментів для запобігання насильству та захисту дітей і вразливих дорослих. У зустрічі в Найробі брав участь Секретар Папської Комісії Преосвященний Луїс Мануель Алі Еррера, який нагадав, що Папа Франциск «неодноразово закликав нас, пастирів, простягнути руку допомоги тим, хто перебуває на узбіччі, вразливим і нужденним». За його словами, комісія усвідомлює виклики, з якими зустрічаються місцеві Церкви у створенні систем або офісів, присвячених захисту, «через брак людських і фінансових ресурсів». В такому контексті ініціатива «Memorare» є способом сприяти «конкретній солідарності між Церквами».

    Нагадаємо, у Євпаторії окупанти планують демонтувати українську церкву.

    Найсвіжіше

    Популярне