П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
Бiльше

    В “Охматдиті” провели “Реквієм за загиблими” під час атаки по лікарні

    “Реквієм за загиблими” провели в дитячій лікарні “Охматдит”, яка постраждала під час ракетного удару по Києву 8 липня.

    Про це 12 липня повідомляє Суспільне.

    Очільник Православної церкви України зазначив, що сьогодні будуть молитися за загиблих під час ракетної атаки.

    “Це трагедія для українського народу. Ворог нас тероризує, намагається зламати, не маючи реального успіху на фронті. Ми гуртуємось та відбудуємо втрачене”, — сказав митрополит Епіфаній.

    В “Охматдиті” провели “Реквієм за загиблими” під час атаки по лікарні
    Реквієм виконав камерний оркестр “Київ-класик” на чолі з головним диригентом Германом Макаренком. Він розповів, що музиканти вже грали тут під час будівництва одного із корпусів.

    “Ми вшановуємо пам’ять тих, кого з нами вже немає. Водночас дякуємо колективу, цим героям, які лікують не тільки під час війни. Кажемо про те, що ми незламні”, — говорить диригент.

    В “Охматдиті” провели “Реквієм за загиблими” під час атаки по лікарні
    Внаслідок російського удару по лікарні загинули лікарка-нефролог відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій Світлана Лук’янчик та відвідувач медзакладу.

    Що відомо про обстріл НДСЛ “Охматдит” у Києві 8 липня

    Зранку 8 липня на Київщині та в Києві працювали сили ППО через ракетну атаку РФ. Уламки впали в семи районах столиці. Загинули понад 33 людини, більше сотні поранені.

    Зокрема, під час ранкового ракетного обстрілу столиці постраждала дитяча лікарня “Охматдит”. Війська РФ цілеспрямовано запустили по дитячому медзакладу ракету Х-101.

    Унаслідок атаки РФ на дитячу лікарню там загинули двоє людей (родич пацієнта і лікарка), за медичною допомогою звернулися 32 поранених.

    Ракета повністю зруйнувала корпус токсикології та пошкодила ще 4. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина онкогематологічної лабораторії.

    Дітей, які перебували на лікуванні в “Охматдиті”, евакуювали в інші медзаклади.

    Найсвіжіше

    Популярне