Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    У Євпаторії окупанти планують демонтувати українську церкву

    Окупаційна адміністрація міста Євпаторія звернулася із заявою до так званого Євпаторійського міського суду Республіки Крим, щоб отримати дозвіл на знесення української церкви.

    Про це повідомляє “Голос Криму”.

    У “Заяві про зміну виконання рішення” зазначено, що парафія імені Пречистого образа Божої Матері “Неопалима Купина” у місті Євпаторія, разом з Управлінням Кримської Єпархії Української православної церкви Київського патріархату (нині ПЦУ), не виконали чергове рішення окупаційного суду станом на червень 2024 року про демонтаж храму.

    Так званий представник адміністрації міста Євпаторія в Республіці Крим, Є. Є. Мелясанова, звернувся до окупаційного суду із проханням надати дозвіл на демонтаж українського храму. У своєму зверненні вона просить стягнути витрати на цю операцію з відповідачів, зокрема з парафії і Управління Кримської Єпархії Української православної церкви Київського патріархату.

    “Ми бачимо обличчя авторитарного режиму в Криму, який знищує все, що пов’язано з українською ідентичністю. По суті — це міжнародний геноцид, що здійснюється в Європи. У мене немає більше слів. Хотілося б бачити чіткі і виважені дії спротиву з боку держави України”, – сказав у своєму коментарі для “Голос Криму” митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ Климент.

    Нагадаємо, що у березні 2021 року митрополит Сімферопольський і Кримський, який представляє Православну Церкву України, отримав вимогу від “Управління Федеральної служби приставів по Республіці Крим у м. Євпаторії” щодо негайного демонтажу храму парафії Пречистого образа Божої Матері “Неопалима Купина”.

    Окупаційна влада вимагала виконання демонтажу до 24 березня 2021 року, однак парафія не згодилась на це і продовжила здійснювати релігійні обряди в храмі.

    Найсвіжіше

    Популярне