Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Студенти ВПБА навчалися у школі міжконфесійного діалогу у Львові

    Троє вихованців Волинської православної богословської академії пройшли навчання у школі «Зцілення ран війни: спільне завдання українських церков».

    За повідомленням Волинської єпархії ПЦУ, захід для майбутніх священнослужителів організував Інститут екуменічних студій Українського католицького університету у партнерстві з Комісією УГКЦ з міжконфесійних та міжрелігійних відносин, Волинською православною богословською академією, Київською православною богословською академією та Східноєвропейським інститутом теології.

    Під час навчання з 25червня по 2 липня представники православних, католицьких і протестантських конфесій розглядали аспекти екуменічної діяльності, у т. ч. богословські основи міжконфесійного діалогу, спілкувалися про місію Церкви у зціленні ран, спричинених війною, та побудову справедливого миру.

    Торік, 4 жовтня, у Львові в рамках Міжнародного форуму «Від війни до справедливого миру: через справедливість та солідарність» було підписано договір про співпрацю між ВПБА та Інститутом екуменічних студій. Школу міжконфесійного діалогу провели вже вчетверте. По завершенні навчання студенти отримали сертифікати.

    Найсвіжіше

    Популярне