Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Скандальний нардеп Артем Дмитрук став іподияконом УПЦ(МП)

    У своєму дописі в соцмережах позафракційний нардеп Артем Дмитрук повідомив, що з благословення митрополита УПЦ (МП) Агафангела він став іподияконом.  Він висловив подяку митрополитам Онуфрію та Агафангелу за довіру.

    «Хочу висловити глибоку подяку Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та Владиці Агафангелу за їхню довіру. Митрополит Агафангел – мудрий духовний лідер, чия відданість Церкві та народу надихає багатьох у всьому світі. Владика завжди бере активну участь у соціальній та благодійній діяльності», – написав нардеп.

    Громадський діяч та диякон Андрій Ковальов розкритикував це призначення, назвавши Дмитрука лобістом Московського патріархату в Україні. На його думку, залучення політиків до УПЦ(МП) є стратегією впливу цієї Церкви.

    Як відомо, уродженець РФ митрополит Агафангел є одним із найзатятіших поборників російської церкви в Україні та категоричним противником проголошення канонічної автокефалії Української православної церкви. У 2006 та 2010 митрополит Агафангел очолював список Партії Регіонів на виборах в Одеську обласну раду, двічі стававши її депутатом.

    Щодо Дмитрука, то  у лютому 2024 року Дмитрук вніс заставу за монаха Києво-Печерської Лаври ієродиякона УПЦ (МП) Павла Музичука, затриманого Службою безпеки України за підозрою у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії РФ проти України. Також стало відомо, що Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП, який підозрюється у держзраді .

    Найсвіжіше

    Популярне