Неділя, 8 Вересня, 2024
Бiльше

    Собор Єпископів УПЦ США звернувся до вірян з нагоди 248-ї річниці незалежності США

    У День Незалежності США Собор Єпископів Української Православної Церкви в США оприлюднив звернення до вірян. У посланні духовні лідери закликали американців до єдності, роздумів та молитви.

    Про це йдеться на сайті УПЦ США.

    Єпископи наголосили на важливості духовних цінностей у житті нації, закликаючи громадян керуватися принципами любові та справедливості. Вони також підкреслили необхідність повернення до духовних коренів у часи, коли країна стикається з викликами розбрату та поляризації.

    Особливу увагу у зверненні приділено українсько-американським зв’язкам та ситуації в Україні. Єпископи висловили солідарність з українським народом та закликали молитися за мир і справедливість на українській землі.

    Релігійні лідери також торкнулися внутрішньополітичних проблем США, закликавши американців активно брати участь у громадському житті та працювати заради загального блага.

    Звернення завершується молитвою за США, їхніх лідерів та народ, а також за Україну та всіх, хто страждає від гноблення:

    “Небесний Отче, ми дякуємо Тобі за дар свободи і благословення, які Ти обдарував наш народ. Ми просимо Твого постійного проводу та захисту. Нехай ми завжди шукаємо Твоєї волі в наших діях і рішеннях. Благослови наших лідерів мудрістю, наш народ співчуттям, а нашу націю миром. Допоможи нам бути знаряддям Твоєї любові у світі. Молимось за народ України та всіх, хто страждає під гнітом. Дай їм силу, мужність і надію. Нехай наш народ і надалі відстоює справедливість і святість людського життя.

    Господи, благослови наші Сполучені Штати Америки і дай нам мужність і силу жити за нашим покликанням – і як громадян цієї великої нації, так і послідовників Твого Сина – нашого Господа і Спасителя, Ісуса Христа. Амінь”.

    Документ підписали Митрополит УПЦ США Антоній та Архієпископ УПЦ США Даниїл.

    Найсвіжіше

    Популярне