Неділя, 7 Липня, 2024
Бiльше

    Альянс християн Куби засудив порушення прав людини та свободи віросповідання в країні

    Альянс християн Куби (ACC) на своєму засіданні 2024 року засудив порушення прав людини та свободи віросповідання в країні. Це сталося втретє з моменту заснування у 2022 році, і це остання з низки подібних заяв на міжнародному рівні.

    Про це повідомляє religionunplugged.com

    ACC, багатоконфесійна група з приблизно 60 християнських лідерів, закликала до негайного звільнення ув’язнених з політичних мотивів і в’язнів сумління, захищених міжнародними правами людини та Загальної декларації прав людини, яку Куба підписала в 1948 році.

    «Ми вимагаємо, щоб кубинський уряд поважав Загальну декларацію прав людини, яку він підписав, і включив у неї договори про громадянські та політичні свободи, які пропонують правову основу для поваги до основних свобод людини», — йдеться в заяві ACC.

    «Це передбачає негайне звільнення всіх політичних в’язнів і в’язнів совісті, які сьогодні залишаються у в’язницях острова, а також негайне припинення застосування досудового судочинства, – пише ACC, – оскільки вони прямо порушують міжнародне право на презумпцію невинуватості, право, яке згадується в чинній конституції Республіки Куба».

    Ця заява була зроблена після міжнародних закликів звільнити євангельського пастора Лоренцо Росалеса Фахардо, неправомірно ув’язненого з липня 2021 року, ізольованого від сім’ї та, як повідомляється, підданого тортурам за участь у широкомасштабних мирних акціях протесту з критикою порушень урядом прав людини, дефіциту їжі та медичних товарів. Фахардо є пастором незалежної церкви Монте-де-Сіон.

    Державний департамент США, Комісія США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) і Міжнародний альянс релігійної свободи і віросповідання (IRFBA) – група з восьми країн, включаючи США, є одними з урядових організацій, які виступають за звільнення Фахардо і просувають релігійну свободу на Кубі. Серед неурядових організацій, які роблять те ж саме, – Міжнародний християнський концерн.

    Найсвіжіше

    Популярне