Вівторок, 2 Липня, 2024
Бiльше

    Російські окупанти знищили храм на Херсонщині

    Сьогодні російські загарбники завдали чергового удару по храму Архистратига Михаїла в селі Зміївка поблизу Берислава на Херсонщині. За словами єпископа ПЦУ Никодима, цього разу руйнування були катастрофічними – виникла пожежа, і храм фактично згорів разом з усім майном.

    “Колись цей храм з багатою історією на схилах Дніпра був окрасою Бериславського краю. Сьогодні він згорів”, – зазначив єпископ Никодим.

    Окрім російської агресії, громада храму зіткнулася з ще однією проблемою. За інформацією єпископа, Херсонська обласна енергопостачальна компанія (ХОЕК) вимагає від парафії сплати “боргів” за електроенергію, хоча село не має електропостачання з часів окупації.

    “Громада не припиняла оплачувати за електроенергію до серпня 2022 року на рахунки ХОЕК, щоб підтримати українську енергокомпанію в час війни. Коли стало зрозуміло, що ці оплати «в порожнечу» більше не мають відношення до енергопостачання в окупації, виплати з боку громади тимчасово припинили”, – пояснив єпископ.

    Він також додав, що за інформацією настоятеля, громада фактично переплатила за кілька місяців. Після деокупації електропостачання досі не відновилося.

    Єпископ Никодим звернувся до відповідальних осіб із закликом: “Чиновники і комерсанти в теплих кабінетах, вам справді не соромно? Ви свідомо це робите і знущаєтесь над людьми? Чи війна йде не у вашій країні? Вже вгамуйтеся, бо Господь Вас вгамує!”

    Ситуація навколо храму Архистратига Михаїла в Зміївці демонструє складнощі, з якими стикаються мешканці прифронтових територій, страждаючи як від російської агресії, так і від бюрократичних перепон.

    Найсвіжіше

    Популярне