Вівторок, 2 Липня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав патріарха Болгарського Даниїла

    Предстоятель Православної Церкви України, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній надіслав вітальне послання новообраному Патріарху Болгарському Даниїлу з нагоди його інтронізації.

    У своєму зверненні Митрополит Епіфаній підкреслив глибокі історичні та духовні зв’язки між Українською та Болгарською Церквами, зазначивши, що обидві є “дочками Великої Церкви Христової в Константинополі”, передає пресслужба ПЦУ.

    Очільник ПЦУ нагадав про спільну християнську та європейську спадщину обох країн, а також про високу ціну, яку заплатили Болгарія та Україна за збереження свого унікального місця в історії.

    Митрополит Епіфаній висловив вдячність покійному патріарху Неофіту за засудження російської агресії проти України та висловив надію, що новий Патріарх Даниїл продовжить підтримувати Україну в її боротьбі за справедливий мир.

    “Сподіваємось, що Ваша Святість і надалі підніме голос Болгарської Православної Церкви проти російських злочинів – в ім’я перемоги правди та справедливого миру для України, Європи та світу”, – зазначив митрополит Епіфаній у своєму посланні.

    Предстоятель ПЦУ також запевнив у молитовній підтримці Болгарської Православної Церкви та попросив молитов за Україну та її Помісну Церкву.

    Нагадаємо, патріарх Московський привітав нового Болгарського патріарха Даниїла і висловив радість.

    Найсвіжіше

    Популярне