Понеділок, 1 Липня, 2024
Бiльше

    Половина капеланських посад – вакантні, – викладач Центру підготовки капеланів

    На сьогодні у Збройних силах України існує близько 800 штатних позицій для військових капеланів, проте заповнені вони лише наполовину.

    Про це повідомив молодший лейтенант, викладач Центру підготовки військових капеланів Денис Гореньков під час брифінгу в Києві, який відбувся 29 червня під час Молитовного сніданку під патронатом Президента, передає interfax.com.ua

    Гореньков зазначив, що, хоча багато капеланів-волонтерів активно долучаються до допомоги, стабільності в команді не вистачає. Він висловив стурбованість через необхідність знаходити більше осіб, готових обмежити власну свободу для служіння військовим.

    Капелан також підкреслив проблеми з підготовкою штатних капеланів, звертаючи увагу на те, що закон про військових капеланів був ухвалений лише в кінці 2021 року. Він описав ситуацію з першим поколінням штатних капеланів як особливо складну, адже вони ще вчаться бути ефективними у своїх підрозділах.

    Окрему увагу Гореньков приділив важливості соціологічних досліджень для визначення квот в розподілі мандатів для капеланів різних конфесій, включаючи православ’я, католицизм, протестантизм, іслам та юдаїзм. Він наголосив на потребі включення штатних капеланів не тільки в бойові підрозділи, а й у військові інститути та госпіталі.

    Нагадаємо, медичних капеланів офіційно навчатимуть у Волинській православній богословській академії. Також РПЦ продовжує підтримувати гріховну загарбницьку війну Росії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне