Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    У Грецькій Церкві вшанували апостола Павла

    У другій половині дня Грецька Церква вшанувала апостола народів Павла на святій скелі Аріопа Паго в пам’ять про його проповідь до афінян. 

    Велику урочисту вечірню відслужив Архієпископ Афінський і всієї Греції Єронім, інформують грецькі ЗМІ.

    Були присутні архієреї, міністр освіти, міністр національної оборони Греції, пан Василіс Стігас, президент спартанців, представники місцевої влади, сил безпеки та збройних сил, миряни.

    Після Літургії архієпископ Єронім побажав усім тілесного і духовного здоров’я та просвіти від святих апостолів. «Бажаю, щоб постаті наших святих просвітлювали всіх нас, виводили з труднощів, проблем і вели дорогою, яку нам вказують, щоб ми могли досягти успіху в нашій боротьбі», – зазначив архієпископ.

    Він додав, що «найбільшою потребою нашої країни, нашого народу в неспокійному світі є любов, розуміння, єдність. Давайте розберемося, в чому полягають наші помилки і як ми можемо їх виправити. У нас є великі духовна зброя — християнство та еллінізм. Давайте обіймемо ці дві сили, і ми побачимо, що труднощі будуть подолані, а життя стане прекраснішим з метою, змістом і результатом».

    Нагадаємо, Грецька Церква висловила невдоволення перетворенням монастиря Хора на мечеть. Також площа в грецькому місті Превеза названа на честь Вселенського патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне