Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    У Лаосі під час підготовки до церковної служби заарештовано 6 християн, у тому числі пастора

    Згідно з повідомленням правозахисної організації, в суботу місцеві чиновники в центральному Лаосі заарештували пастора та п’ятьох інших християн, коли вони молилися, готуючись до богослужінь наступного дня.

    Про це повідомляє christianpost.com

    За словами Сірікуна Прасертсі, директора організації Human Rights Watcher for Lao Religious Freedom (HRWLRF), влада села Тахае заарештувала лідера церкви, названого лише пастором Мумом, та інших християн у селі Тахае, район Сайбуатонг, провінція Хаммуан.

    «Арешти відбулися в суботу вдома містера Мум, коли вони збиралися для молитви, готуючись до недільного ранкового богослужіння наступного дня», — сказав Прасертсі. «Наразі вони перебувають у в’язниці району Сайбуатон».

    Також опізнали інших п’ятьох лаоських християн як Ляна, 40-річного чоловіка; Па, 24-річний чоловік; Лаен, 50-річна жінка; Лань, 23-річна жінка; і Хун, 28-річна жінка.

    Після того, як у 2019 році пастор Мум повірив у Христа, відчувши Боже зцілення, він заснував церкву, яка вільно відправляла богослужіння в його домі, доки новий староста села, якого назвали лише Лангом, не вступив на посаду в травні.

    «Інші жителі села Тахае та сусідніх сіл також скористалися своїм правом на релігійну свободу, щоб прийняти християнську віру», — сказав Прасертсі. «Новий головний староста села був призначений керувати селом Тахае, і придушення християнської свободи та практики стало жорстким, що призвело до арешту пана Мам та п’ятьох лаоських віруючих».

    За її словами, голова села Ланг провів арешти разом із заступником старости села Хампуне, заступником старости села Енгом і трьома представниками служби безпеки.

    Стаття 30 Конституції Лаосу визнає право і свободу громадян Лаосу «вірити або не вірити в релігію».

    Найсвіжіше

    Популярне