П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    “Поважаймо закон людський”, – митрополит Епіфаній привітав із днем Конституції

    У День Конституції України митрополит Епіфаній звернувся до українців із важливим посланням. Він наголосив, що цього року свято відзначається втретє в умовах військового стану та повномасштабної війни, розв’язаної Росією.

    У дописі митрополита, Конституція України названа об’єктом зазіхань ворога, оскільки закріплює прагнення українського народу до незалежності та демократії. Митрополит Епіфаній підкреслив, що російська агресія спрямована не лише на територіальну цілісність України, а й на її конституційний лад та основоположні права і свободи громадян.

    Предстоятель ПЦУ зазначив, що через військовий стан конституційні права українців тимчасово обмежені. Він наголосив, що боротьба України сьогодні ведеться і за повернення гарантованих Конституцією прав та свобод.

    Насамкінець Епіфаній закликав українців поважати закони та привітав із 28-ю річницею ухвалення Конституції України.

    “На жаль, нині Конституція України не діє повноцінно, адже під час військового стану маємо тимчасові обмеження конституційних прав і свобод громадян. Наш ворог спричинив це обмеження, взявши в заручники, фактично, кожного з нас. Тому сьогодні ми боремось, в тому числі, і за нашу Конституцію, щоби повернути українському народові гарантовані Основним Законом права і свободи. Живучи за Законом Божим, поважаймо закон людський! З 28-ю річницею ухвалення Конституції України!”, – підсумував митрополит.

    Нагадаємо, що Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Цей документ закріпив правові основи незалежної України, її державний устрій, територіальну цілісність, а також права і свободи громадян. День Конституції України відзначається щороку 28 червня і є державним святом та вихідним днем.

    Раніше на Франківщині митрополит Епіфаній відвідав парафію с. Слобідка. Також він очолив всеукраїнську прощу у Манявському монастирі.

    Найсвіжіше

    Популярне