П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    Площа в грецькому місті Превеза названа на честь Вселенського патріарха

    27 червня міська влада грецького міста Превеза відкрила табличку з іменем Вселенського патріарха в присутності патріарха Варфоломія, місцевої влади, організацій та громадян, які були присутні на церемонії.

    Мер Превези назвав присутність патріарха найвищою честю для Превези, підкресливши, що ця площа назавжди нагадуватиме всім про зв’язок між Вселенським Патріархом і Превезою, повідомляє orthodoxtimes.com

    Голова міської ради Дімітра Айдоні зачитав одноголосне рішення ради назвати площу Святого Нектарія.

    Вселенський патріарх Варфоломій подякував організаторам за прийом і розповів про боротьбу Вселенського патріархату Константинополя за збереження релігійних пам’яток, висловивши бажання, щоб площа завжди нагадувала мешканцям Превези про зусилля щодо збереження нашої релігійної спадщини.

    Опісля, на згадку про свій візит, Вселенський патріарх Варфоломій посадив на подвір’ї Церкви оливкове дерево як символ благословення та миру.

    Після цього в Античному театрі Нікополя відбувся спеціальний концерт на честь патріарха. У своєму виступі мер Превези Н. Георгакос високо оцінив труди Вселенського патріарха та розповів про значну роль патріаршого престолу. Потім він подарував Вселенському патріарху ікону Святого Миколая.

    Президент Медичної асоціації Превези Дімітріс Сумалевріс привітав патріарха, підкресливши, серед іншого, його зусилля щодо поширення православ’я та його боротьбу за захист навколишнього середовища та вирішення пов’язаних з цим проблем.

    Від імені Медичної Асоціації пан Сумалевріс подарував Вселенському патріарху ікону із зображенням Пресвятої Богородиці, яка тримає Божественне Немовля, а також книгу з історії Медичної Асоціації Превези.

    У своїй відповіді Вселенський патріарх подякував їм за подарунки та згадав, серед іншого, про Апостола народів Павла та одне з найважливіших водноих угідь Греції – Амбракійську затоку.

    Нагадаємо, Вселенського патріарха оголосили почесним громадянином Ітаки. Також у Луцьку екзарх Вселенського патріарха єпископ Михаїл взяв участь в відзначенні свята кафедрального собору.

    Найсвіжіше

    Популярне