П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    Патріарх Румунії висловлює радість з приводу запрошення на Міжнародну богословську конференцію

    Патріарх Румунський Даниїл опублікував сердечне послання, в якому висловлює свою радість і вдячність за запрошення взяти участь у Міжнародній богословській конференції, присвяченій апостолу Павлу, засновнику митрополії Верії в Греції. Цьогорічна подія має особливе значення, оскільки відзначається 30-та річниця обрання митрополита Пантелеймона.

    У посланні патріарха Даниїла сердечно вітається митрополит Верійський Пантелеймон з молитвою на многії благії літа в його служінні, повідомляє orthodoxtimes.

    “Цьогорічна зустріч має винятковий і пам’ятний характер, оскільки виповнюється 30 років з моменту обрання Пантелеймона митрополитом Верії, Науси та Кампанії. З цієї благодатної нагоди вітаємо Митрополита Верійського Пантелеймона і молимо Всеблагого Бога, а також Святого Апостола за плідні роки у його святій діяльності”, – сказав патріарх.

    Він зазначив, що цьогорічна тема Міжнародної богословської конференції в Павлії – Апостол Павло і літургійне життя Церкви – є надзвичайно актуальною, оскільки Божественна Літургія є центром, сутністю та вираженням науки віри нашої Святої Церкви для кожного.

    Водночас апостол Павло є тим, хто вміло теологізував аспекти, пов’язані з життям перших християнських громад, деякі з яких він сам заснував, а також аспекти, пов’язані з Втіленням Сина Божого для нашого спасіння.

    Вчення апостола Павла, живлене його досвідом як виконавця Божественної Літургії та причастя Тіла і Крові нашого Спасителя Ісуса Христа, залишається завжди актуальним і захищає фундаментальні цінності людства, особливо в сучасному світі, який характеризується численними моральними, соціальними та економічними кризами.

    “З нетерпінням чекаємо і благословляємо роботу 30-ї Міжнародної богословської конференції під назвою «Павлея» і молимося Всеблагому Богу, щоб підсумки конференції були плідними і корисними для Православної Церкви, а також для нинішніх поколінь християн, які, як Павло на шляху до Дамаску, відкривають Христа і повертаються до Дороги Життя, Його Церкви, через Божественні Таїнства та Божественну Літургію, щоб стати справжніми та динамічними її членами, наслідуючи приклад Апостола Павла”, – підсумував патріарх.

    Нагадаємо, площа в грецькому місті Превеза названа на честь Вселенського патріарха. Також у Румунії відбулись заходи з нагоди свята Івана Сучавського.

    Найсвіжіше

    Популярне