Четвер, 27 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенського патріарха оголосили почесним громадянином Ітаки

    Вселенський Патріарх Варфоломій розпочав свій офіційний візит до Священної Митрополії Левкади та Ітаки з прибуття до останньої у середу, 26 червня. Він дістався острова на кораблі берегової охорони.

    Біля трапу судна Патріарха зустрів віце-адмірал берегової охорони Георгіос Александракіс з офіцерами. У порту Ваті на Патріарха чекали місцеві посадовці на чолі з губернатором Іонічних островів Іоаннісом Трепеклісом та мером Ітаки Діонісіосом Станіцасом. Разом з ними були митрополит Кефалонії Димитрій, духовенство та місцеві жителі.

    Біля ратуші відбулася урочиста зустріч Патріарха. Мер особисто привітав гостя, а той висловив радість від візиту на острів Одіссея. Потім у Муніципальному культурному центрі Варфоломія оголошено почесним громадянином Ітаки.

    На початку зачитали рішення Муніципальної ради про надання цього звання Патріарху Варфоломію. Після цього виступили голова ради Стефанос Фіамполіс, місцевий митрополит та губернатор острова.

    Усі вони високо оцінили роль Патріарха у зміцненні православ’я та його внесок у розвиток культури та традицій. Зазначалось, що цим рішенням хотіли віддячити Патріарху за його служіння.

    Після цього мер Діонісіос Станіцас вручив Варфоломію почесний диплом та медаль. У відповідному слові Патріарх щиро подякував за таку відзнаку.

    Він наголосив, що це вшанування приносить честь не стільки йому особисто, скільки самій Вселенській Патріархії як представництву Православної Церкви.

    Таким чином, вшанування Патріарха почесним громадянином Ітаки стало вагомою подією у межах його офіційного візиту.

    Далі Патріарх відвідав храм св. Рафаїла на Ітаці. Там його зустріли митрополит та протопресвітер Христодулос Трілівас. Після цього відбувся обід на честь Патріарха, влаштований мерією.

    Ще один захід на його честь відбувся увечері, коли Варфоломій перебував у Лефкаді. На наступний день програмою були відвідини церкви Пантократора та заходи з нагоди поета Арістотеліса Валаорітіса.

    Таким чином, перший день візиту Патріарха до Священної Митрополії Левкади та Ітаки був насичений різноманітними зустрічами і заходами.

    Найсвіжіше

    Популярне