Четвер, 27 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Симеон освятив каплицю у одному з військових госпіталів на Вінниччині

    20 червня 2024 року митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив Чин освячення каплиці на честь святого Великомученика і цілителя Пантелеймона у одному з військових госпіталів у Вінницькій області. У освяченні брали участь представники духовенства Вінницько-Барської, Вінницько-Тульчинської єпархій та військові капелани.

    Про це пише пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ).

    Перед початком освячення митрополит Симеон звернувся до присутніх військових медиків з архіпастирським словом. Його Високопреосвященство розповів про значення для християн храмів та інших місць, де звершується молитва, нагадав про життя святого Великомученика Пантелеймона, а також про численні випадки зцілень від різноманітних недуг, які відбувалися і продовжують відбуватися завдяки молитвам до цього святого.

    Після проповіді був звершений Чин освячення каплиці та прочитані три молитви: за здоров’я воїнів, які захищають Україну, за упокій полеглих Героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, та медиків, які самовіддано і жертовно служать українському народові, рятують життя і здоров’я військовослужбовців і усіх, хто потребує медичної допомоги.

    Після завершення освячення митрополит Симеон звернувся до командирів, особового та медичного складу госпіталю, привітав їх знаковою подією та побажав лікарям і усім, хто буде проходити тут лікування та реабілітацію, Божого благословення й молитовного заступництва святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

    Архієрей також подякував усім, хто долучився до будівництва каплиці та вручив нагороди Православної Церкви України командиру та офіцерам, з чиєї ініціативи та сприяння стала можливою ця добра справа. Командир госпіталю також вручив грамоти тим, хто сприяв будівництву і подякував митрополиту Симеон за візит та молитви, які були звершені в цей день за Україну, її захисників та військових медиків.

     

    Найсвіжіше

    Популярне