Четвер, 27 Червня, 2024
Бiльше

    Єпископальна церква обирає Шона Роу новим головуючим єпископом

    Шона В. Роу було обрано новим головуючим єпископом так званої Єпископальної церкви під час першого голосування серед переповненого поля для визначення глави основної протестантської деномінації в США.

    Єпископ Єпископальної дієцезії Північно-Західної Пенсільванії та Єпископальної дієцезії Західного Нью-Йорка Роу був обраний у середу на 81-му Генеральному з’їзді Єпископальної церкви в Луїсвіллі, штат Кентуккі, повідомляє christianpost.com

    Роу отримав 89 із 158 голосів Єпископського дому єпископів, який подолав мінімальний поріг у 82 голоси.

    Єпископ Шон Роу розпочне свій 9-річний термін 1 листопада 2024 року. Як головуючий єпископ, Роу стане головним пастором церкви та її представником у глобальному Англіканському співтоваристві. Роу зіткнеться з такими проблемами, як зменшення кількості членів церкви та навігація по соціальних питаннях, які викликають розбіжності в церкві.

    Роу змінить головуючого єпископа Майкла Каррі, який був обраний у 2015 році та став першим афроамериканцем, який обіймав посаду лідера деномінації.

    Уродженець Шарона, штат Пенсільванія, Роу закінчив Гроув Сіті Коледж у 1997 році зі ступенем бакалавра мистецтв у галузі історії. Пізніше він закінчив Теологічну семінарію Вірджинії в 2000 році, а потім отримав ступінь доктора філософії в організаційному навчанні та лідерстві в Університеті Ганнона в 2014 році.

    Згідно з його офіційною біографією, Роу був обраний єпископом Північно-Західної Пенсільванії під час першого голосування в 2007 році у віці 32 років, що зробило його наймолодшим єпископом у деномінації на той час.

    Роу також працював парламентарієм Палати єпископів, головою Єпископального фонду будівництва церков, членом Постійної комісії з питань структури, управління, Конституції та канонів, а також членом Круглого столу з питань расової рівності Великого Буффало.

    Єпископальна церква сягає своїм корінням у 18 століття і є частиною глобальної англіканської спільноти, яку очолює архієпископ Кентерберійський, преподобний Джастін Велбі.

    Незважаючи на те, що ця деномінація була видатною церквою в американській історії, за останні кілька років кількість членів значно скоротилася через численні фактори. Віровчення поєднує елементи протестантизму та католицизму, дотримується Нікейського символу віри.

    Згідно зі звітом від вересня минулого року, Єпископальна церква втратила понад 90 000 вірних у 2022 році. Тепер її чисельність становить приблизно 1,58 мільйона вірних, що значно нижче майже 2 мільйонів вірних, про які повідомлялося в 2010 році. В середньому церква втрачала близько 30 000 – 50 000 членів щороку протягом останнього десятиліття.

    Найсвіжіше

    Популярне