Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ різко висловився про історію з Іонафаном: “Пес повертається до своєї блювоти”

    У своєму нещодавньому дописі на соціальних мережах священник ПЦУ Ілля Істратов висловився про обмін митрополита Іонафана до Росії, використовуючи сильну метафору з Біблії: “Пес повертається до своєї блювоти”.

    Після багатьох років життя в Україні, яка була Іонафану ненависною, митрополит УПЦ (МП) нарешті повернувся на свою батьківщину, до місця, де отримав духовну освіту і прийняв священний сан, каже священник ПЦУ.

    Священник Істратов також згадав про зустріч Іонафана з московським патріархом Кірілом (Гундяєвим), називаючи його “головним московським чортом”. Він підкреслив, що це добра новина для України, адже країна позбавилась чергового представника Москви.

    Цього ж вечора з’явилася ще одна радісна новина: 90 українських захисників повернулися додому з російського полону. Священник Ілля Істратов зауважив, що ці події могли бути випадковим збігом, але для України це два радісні моменти за один день.

    Священник також висловив сумніви щодо реакції Української Православної Церкви (в єдності з МП). Він прогнозує, що УПЦ (МП) відправить Іонафана на спокій за станом здоров’я, висловлюючи йому подяки за понесені труди. На його думку, новим правлячим єпископом може стати молодий архієпископ Сергій Аніцой, якого Істратов критикує за жадібність і неприйнятну поведінку.

    “Бідна Тульчинська єпархія УПЦ МП… Шило на мило…” – з іронією коментує священник.

    На завершення, Істратов звертається до священників та вірян УПЦ (МП), запитуючи, як їм читати такі новини, і підкреслює, що це ще не кінець історії, навіть не половина. Він цікавиться, хто буде наступним, хто “випадково” опиниться в Росії, називаючи потенційних кандидатів: Антоній (Паканич), Павло (Лебідь), Феодосій (Снігірьов), Лука (Коваленко), Арсеній (Яковенко).

    Найсвіжіше

    Популярне