Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Зберігаючи благодатне єднання з Духом Святим ми набуваємо в собі те світло, від якого зовнішня темрява і зло відступають, – Митрополит Епіфаній

    У день Святої Трійці Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній виголосив проповідь, в якій наголосив на важливості збереження єдності з Духом Святим для кожного християнина.

    Предстоятель ПЦУ пояснив, що подія П’ятидесятниці, коли Дух Святий зійшов на апостолів, стала початком наповнення Церкви благодаттю Святого Духа. Він підкреслив, що Дух Святий перебуває в Церкві постійно, діючи через Таїнства та благословення.

    Митрополит Епіфаній закликав вірян не лише згадувати історичну подію, але й дбати про власне наповнення благодаттю Святого Духа. Він застеріг від спокус диявола, який намагається зруйнувати благодатне єднання людини з Богом.

    Проводячи паралель із сучасними подіями, Предстоятель порівняв атаки ворога на енергетичну інфраструктуру України зі спробами диявола зруйнувати духовне життя вірян. Він закликав захищатися від цих нападів вірою, молитвою та добрими справами.

    На завершення Митрополит Епіфаній побажав, щоб сила Духа Святого наповнювала, оновлювала та захищала вірян від усякого зла.

    Повний текст проповіді можна прочитати на сайті ПЦУ тут

    Найсвіжіше

    Популярне