Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Вселенська поминальна субота: ПЦУ запрошує до молитви за всіх спочилих християн

    Православна Церква України нагадує, що сьогодні, напередодні свята Святої Трійці, відзначається вселенська поминальна субота. У цей день віряни згадують не лише своїх близьких, але й усіх спочилих православних християн.

    У своєму зверненні ПЦУ пояснює значення цього дня, наголошуючи на нерозривному зв’язку між живими та померлими у християнській традиції. Церква підкреслює, що молитва за кожного православного християнина продовжуватиметься навіть після того, як не залишиться людей, які знали його особисто.

    Поминальні богослужіння розпочались ввечері п’ятниці зі спеціальної служби – парастасу. У суботу вранці відбудеться Божественна літургія, після якої служитиметься загальна Панахида.

    ПЦУ закликає вірян відвідати храми, запалити свічки пам’яті та подати записки з іменами спочилих близьких для поминання під час богослужіння.

    “Нехай молитви за тих, хто відійшов із цього земного життя, будуть милостиво почуті Господом, Який їхнім душам нехай подасть упокоєння в Царстві Небесному”, – йдеться у зверненні ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне