Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    У Румунії розпочалися заходи з нагоди свята Івана Сучавського

    Заходи, присвячені покровителю монастиря Святому Івану Новому з Сучави, розпочалися в суботу вранці зі служби акафісту святого та винесення його мощей із великого храму монастиря, який носить його ім’я.

    Святі мощі поклали для поклоніння під прикрашеним квітами навісом на подвір’ї монастиря, повідомляє  basilica.ro

    «Завдяки силі та захисту Святого Духа святий Іоанн зміг витримати муки, яким він був підданий», — наголосив преосвященний отець Дамашін Дорнеанул, вікарій єпископа Архієпархії Сучави.

    «Звідси ми також дізнаємося, що без Божої допомоги, без Святого Духа, Якого ми закликаємо до оновлення нашого життя, ми слабкі, ми безсилі перед викликами цього життя».

    Оскільки це заупокійна поминальна субота, Архієрей наголосив на важливості молитви за душі тих, хто розпочав свою дорогу у вічність:

    «Ми згадуємо в дусі молитви всіх тих із наших народів, які відійшли до Господа, і відчуваємо, що вони не відділені від нас. Як ми не сприймаємо святого великомученика Іоанна як відійшовши від нас, як далеку від нас людину, так само ми покликані зберігати і зміцнювати зв’язок…».

    Святу Літургію суботнього ранку відслужив архімандрит Валеріан Раду, великий еклезіарх Архієпископської катедри в Сучаві, разом із радою, що складається з настоятелів деяких монастирів Буковини та священнослужителів Сучавського єпархіального центру.

    З 18:00 у Сучаві проходить Хресна хода «Шляхом святих» із мощами святого Івана Нового. Його очолить архієпископ Калінік та вікарійний єпископ Сучави та Редауціла Дамашін Дорнеанул. На сторінці Архиєпархії у Фейсбуці повідомляється маршрут, а також стаціонарні пункти роздачі води для паломників.

    У неділю, 23 червня, Святу Літургію відслужить Преосвященніший отець Калінік.

    Нагадаємо, патріарх Румунії зустрівся з новим послом Франції в Румунії. Також МЗС Туреччини негативно відреагувало на участь Вселенського патріарха в українському саміті.

    Найсвіжіше

    Популярне