Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Росія внесла християнські медіаорганізації у список “небажаних”

    Міністерство юстиції Російської Федерації додало три іноземні християнські медіаорганізації до списку “небажаних“. Йдеться про компанії з Фінляндії, США та Канади, які ведуть мовлення в тому числі російською мовою.

    Про це повідомляє Радіо Свобода.

    Серед заборонених організацій:

    1. IRR-TV – фінська пан християнська телерадіокомпанія, заснована в 1986 році. Основний напрямок діяльності – Росія, країни Центральної Азії та Близького Сходу. Компанія займається євангелізацією, друком та розповсюдженням християнської літератури. У своїх матеріалах IRR-TV висвітлює російську агресію проти України та збирає допомогу для українських військових і цивільних.

    2. Дві гілки організації Great Commission Media Ministries (GCMM) – американська та канадська. Ці християнські ЗМІ понад 40 років працюють на території колишнього СРСР, в Азії, на Близькому Сході та в Північній Африці. GCMM веде теле- та радіомовлення, випускає релігійну літературу різними мовами. Організація також висвітлює війну в Україні та збирає благодійну допомогу.

    Варто зазначити, що список “небажаних організацій” існує в Росії з 2015 року і наразі включає понад 160 некомерційних організацій, об’єднань та ЗМІ, в тому числі Світовий конгрес українців. За участь у діяльності таких організацій в Росії передбачена кримінальна відповідальність.

    Це рішення російської влади демонструє подальше обмеження свободи слова та віросповідання в країні, особливо щодо організацій, які висвітлюють війну в Україні та надають гуманітарну допомогу.

    Нагадаємо, Z-священики завершили обліт Росії та Білорусі з молитвами про перемогу. Також Ізраїль обмежив в’їзд українців, зокрема паломників.

    Найсвіжіше

    Популярне