Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Парафія на Чигиринщині доєдналась до ПЦУ

    У храмі села Тіньки служба тепер здійснюється українською мовою.

    Про це повідомили в пресслужбі Черкаської єпархії ПЦУ.

    Тепер перед храмом замайорів державний прапор України. Вперше 16 червня 2024 року в селі Тіньки відбулося богослужіння українською мовою, яке звершив настоятель парафії протоієрей Василь Циріль.

    17 березня 2024 року громада прийняла рішення про перехід в Православну Церкву України. За 3 місяці відбувалася робота з документами. Всі дозволи були отримані, всі документи були оформлені, будівля храму належить релігійній громаді Свято-Володимирської ікони Божої Матері ПЦУ с. Тіньки.

    Деякі віряни, які раніше відвідували храм в лавах церкви УПЦ (МП), не тільки не пішли на зустріч, а й всіляко перешкоджали проведенню в ньому богослужінь, не віддаючи ключі. Вже 16 червня віряни були вимушені заходити в храм через знімання дверей. Це проходило в присутності представників влади – Чигиринської міської ради, Нацполіції і СБУ, які не зафіксували жодних порушень з боку вірян ПЦУ.

    Нагадаємо, на Хмельниччині релігійних громад ПЦУ стало більше, аніж парафій УПЦ (МП). Також митрополиту УПЦ (МП) в Черкасах вручили п’яту підозру.

    Найсвіжіше

    Популярне