П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній та посол Франції обговорили підтримку України у протистоянні російській агресії

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 20 червня 2024 року зустрівся у своїй резиденції з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Гаелем Весьєром.

    На початку спілкування Предстоятель Православної Церкви України розповів гостю про Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир, який відіграв важливу роль в історії нашої Церкви та держави, а зараз є місцем вшанування пам’яті полеглих захисників України, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Сторони також обговорили підтримку нашої держави у протистоянні повномасштабному російському нападу, соціальну й релігійну ситуацію, роль Церкви в українському суспільстві, служіння капеланів у війську, намагання агресора використовувати Церкву і питання віри для досягнення власних загарбницьких цілей та низку інших тем, які становили предмет спільного зацікавлення.

    Наприкінці зустрічі Митрополит Епіфаній подякував пану Послу за дружню позицію Франції та підтримку України в час випробувань війною.

    «Ми сильні, але без підтримки дуже важко боротися проти такої масштабної російської навали. Тож я дякую Вам за спілкування і за допомогу, яку надає нам Французька Республіка. Для нас це справді цінно, бо коли ми відчуваємо підтримку, то розуміємо, що ми не самі і це надихає нас на подальшу боротьбу. Ми дякуємо і Президенту Франції пану Еммануелю Макрону, який висловлює сміливі й важливі думки щодо сприяння Україні», – підсумував Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне