Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Луїзіана стала першим штатом у США, який зобов’язав демонструвати десять заповідей у ​​класах державних шкіл

    Луїзіана стала першим штатом, який вимагав відображати Десять заповідей у ​​класах державних шкіл через підтриманий республіканцями законопроект, підписаний губернатором-республіканцем Джеффом Лендрі в середу.

    Про це повідомляє  christianpost.com

    Законопроект Палати представників 71, підтримуваний представником Республіканської партії Доді Хортоном, передбачає, що до січня наступного року в кожній класній кімнаті державної школи буде вивішена копія Десяти заповідей розміром з плакат. Десять заповідей, які містяться в книгах Старого Заповіту у 20 главі Виходу та Повторенні Закону 5, є набором етичних правил, переданих Богом Мойсею.

    «Якщо ви хочете поважати верховенство закону, ви повинні почати з оригінального закону, який був даний Мойсеєм», — сказав Лендрі під час церемонії підписання в середу.

    Згідно з текстом законодавства, заповіді мають бути «плакатом або документом у рамці розміром не менше одинадцяти на чотирнадцять дюймів». Текст Десяти заповідей має бути «центральним фокусом» плаката в рамці, які мають бути надруковані «великим, легко читаним шрифтом».

    Плакат також повинен включати «заяву про контекст» із чотирьох абзаців, яка повідомляє читачам, що «Десять заповідей були помітною частиною американської державної освіти протягом майже трьох століть».

    «Близько 1688 року «Буквар Нової Англії» став першим опублікованим американським підручником і був еквівалентом хрестоматії для першого класу. «Буквар Нової Англії» використовувався в державних школах по всій території Сполучених Штатів більше ста п’ятдесяти років, щоб навчити американців читати, і містив більше сорока запитань про Десять заповідей», – йдеться в контексті.

    «Десять заповідей також були включені в державні шкільні підручники, опубліковані педагогом Вільямом Макгаффі, відомим президентом і професором університету. Версія його знаменитої книги McGuffey Readers була написана на початку 1800-х років і стала одним із найпопулярніших підручників в історії американської освіти, продавши понад сто мільйонів примірників. Примірники McGuffey Readers доступні й сьогодні».

    Новий закон, ймовірно, зіткнеться з юридичними проблемами. Групи секулярного відділення церкви від держави вже погрожували судовими позовами, стверджуючи, що це порушує положення першої поправки про заснування Конституції США.

    Нагадаємо, південні баптисти у США відхилили поправку проти жінок-пасторів. Також католицький єпископ у США стурбований діями уряду, які можуть завадити служінню для мігрантів.

    Найсвіжіше

    Популярне