Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Серед нових національних пам’яток – чотири храми Миколаївської області

    Урядом України було прийнято рішення про внесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України 11 об’єктів культурної спадщини з Миколаївської області, надавши їм статус пам’яток національного значення. Серед них – чотири храми.

    Відповідне розпорядження міститься в Постанові Кабінету Міністрів №700 від 13 червня 2024 року. Про це повідомляє видання “Інше ТВ”.

    До переліку увійшли сім пам’яток у Миколаєві, зокрема будівлі колишньої Морської гімназії 1850 року, Старофлотських казарм, Обсерваторії 1827 року, Офіцерського зібрання 1820 року, Миколаївської церкви 1817 року, Будинку штабу флоту 1796 року та брама з мурами суднобудівної вахти.

    Крім того, національний статус отримали Миколаївська церква 1818 року в Очакові, Покровська церква та дзвіниця 1805 року у Первомайську, Катерининська церква XVIII століття у селі Катеринка Вознесенського району, а також Альтанка 1837 року в Вознесенську.

    Надання цим пам’яткам архітектури статусу національного значення сприятиме їх збереженню та популяризації в якості важливих об’єктів культурно-історичної спадщини Миколаївського регіону.

    Найсвіжіше

    Популярне