Четвер, 26 Вересня, 2024
Бiльше

    Американці розділилися в думках щодо моральності знищення ембріонів, створених методом ЕКЗ: опитування

    Нове опитування показує, що хоча більшість американців підтримують практику екстракорпорального запліднення, громадськість розділилася щодо моралі знищення заморожених ембріонів, створених у процесі ЕКЗ.

    Минулого тижня Gallup опублікував своє що річне опитування цінностей і переконань, вивчаючи погляди американців на широкий спектр спірних і культурних питань. Опитування, у якому взяли участь 1024 дорослих американців, проводилося з 1 по 23 травня та мало похибку +/-4 %.

    Опитування показало, що переважна більшість респондентів (82%) вважають екстракорпоральне запліднення «морально прийнятним». Ще 10% вважали процедуру «морально неправильною», а решта 8% не мали жодної думки з цього приводу.

    Розбиваючи за партійною приналежністю, віра в те, що ЕКЗ є моральним, є найсильнішою серед демократів (89%), за ними йдуть незалежні (84%) і республіканці (72%). Існує також кореляція між невідвідуванням релігійних служб і підтримкою ЕКЗ: 91% респондентів, які «рідко або ніколи не відвідують» церкву, вважають цю практику «морально прийнятною» порівняно з 77% тих, хто ходить до церкви «приблизно щотижня або щомісяця» та 63% щотижневих відвідувачів церкви.

    У той час як переважна більшість американців підтримують ЕКЗ, громадськість розділена щодо моралі «знищення заморожених людських ембріонів, створених заплідненням in vitro». За даними Gallup, більшість респондентів (49%) вважають, що знищення заморожених ембріонів є «морально прийнятним», тоді як 43% вважають, що це «морально неправильно», а решта 8% не мають думки.

    Більшість демократів (65%) не бачать жодних моральних труднощів у знищенні заморожених ембріонів, тоді як більшість як незалежних, так і республіканців (49%) стверджують, що це «морально неправильно». Думка про те, що знищення заморожених ембріонів, створених під час ЕКЗ, є аморальним, є найбільш сильною серед щотижневих відвідувачів церкви (54%). Більшість відвідувачів церкви «майже щотижня або щомісяця» (47%) негативно ставляться до моральності знищення заморожених ембріонів, тоді як більшість тих, хто «рідко або ніколи не відвідує» церкву (55%), мають протилежну думку.

    Водночас невелика більшість населення вважає смертну кару (55%), аборти (54%) і евтаназію (53%) морально прийнятними, тоді як 48% сказали те ж саме щодо медичних тестів на тваринах. Більшість американців вважають, що секс між підлітками (50%), зміна статі (51%), використання порнографії (58%), самогубство (71%), полігамія (74%) і позашлюбні стосунки (86%) є морально неправильними.

    Найсвіжіше

    Популярне