Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ іменував о. Олександра Дядю митрофорним протоієреєм

    Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав іменував всесвітлішого отця Олександра Дядю, пароха парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці міста Суми та директора БФ «Карітас-Суми», митрофорним протоієреєм й уділив йому право носити митру.

    Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    «Оцінюючи Вашу ревність для Божої слави та добра Української Греко-Католицької Церкви, Ваше довголітнє священниче служіння на терені Харківського екзархату, зокрема як декана та економа, що увінчалося щедрими плодами для спасіння Божого люду: розвитком і популяризацією нашої Церкви на терені екзархату, заснуванням та успішною діяльністю „Карітасу-Суми“, який допомагає постраждалим від війни в Сумській області, — складаємо Вам сердечну подяку та висловлюємо визнання і похвалу. Заслухавши думку преосвященного владики Василя Тучапця, екзарха Харківського, та взявши до уваги Ваші численні заслуги і авторитет серед тих, кому Ви служите, іменуємо Вас митрофорним протоієреєм та уділяємо Вам право носити митру», — йдеться у Декреті іменування.

    Церковні нагороди о. Олександрові вручив Глава Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Божественної Літургії на парафії Святого Миколая Чудотворця в Харкові з нагоди 10-річчя створення Харківського екзархату.

    Найсвіжіше

    Популярне