Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Злочин РПЦ в Руанді: єрарх Александрійського патріархату описав наслідки російського вторгнення в Африку

    Як повідомляє грецька агенція Orthodoxia News Agency, єпископ Букомби і Західної Танзанії митрополит Хризостом, уповноважений представник патріарха в Руанді, у своєму тексті під назвою «Злочин російської церкви в Руанді» розповів про наслідки російського вторгнення в Африку.

    Вторгнення Російської Церкви в місіонерську діяльність Александрійського Патріархату і всієї Африки завдало великого удару по єдності Православної Церкви на Чорному континенті. Серед Помісних Церков, які постраждали від деструктивного вторгнення та дій російського екзархату, є і Руанда.

    «Багато помісних церков Александрійського Патріархату постраждали від вторгнення Російської церкви з серйозними наслідками. І, можливо, тому, що інші церкви є великими у великих країнах, наслідки не помітні. Але вторгнення новоствореної Православної Церкви Руанди є болючим.

    Місія була фактично розпочата у 2012 році шанованим колишнім єпископом Бурунді та Руанди, кир Інокентієм, колишнім єпископом Бурунді та Руанди.

    Старший єпископ, який має під своєю юрисдикцією дві держави, доклав чимало зусиль, щоб укорінити Православ’я в цій неспокійній країні.

    В останні роки у нього з’явилося багато прихильників з Греції, таких як о. Георгій Схінас, а також духовенство і миряни з Румунії та сусіднього Конго. Організація «Христос в Африці» з Румунії допомагає волонтерами та фінансово. Духовенство з Румунії оселилося там і ефективно допомагає, будуючи храми та місіонерствуючи.

    Були висвячені нові священики, і Православ’я стало відомим в Руанді.

    І поки ця нова Церква намагалася вистояти, дикий потік «Русского мира» перетворив цю маленьку Церкву на руїни».

    Владика нагадав, що в Руанді відбувся масштабний геноцид, але через 30 років вона стала дуже розвиненою. Православ’я в цій країні започатковано у 2012 році тодішнім митрополитом Бурунді та Руанди Іннокентієм.

    Найсвіжіше

    Популярне