Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав стати духовними батьками для дітей, які втратили батьків через війну

    У своєму дописі з нагоди Дня батька митрополит Епіфаній звернувся до вірян із проханням допомагати дітям, постраждалим від війни.

    Владика наголосив, що українські чоловіки в цей час є прикладом гідності й жертовності, захищаючи на фронті родини. Він зазначив, що багато дітей втратили батьків чи чекають їх із полону.

    Предстоятель ПЦУ закликав стати для таких дітей духовними батьками, надаючи їм опіку, підтримку та допомогу. За його словами, це допоможе їм не відчувати самих та дасть зразок для майбутнього.

    Митрополит закликав розділити турботу про дітей, які зазнали втрат через війну в Україні.

    ” П’ятий рік поспіль українці відзначають День батька як державне свято. Ця традиція гарно у нас прижилася, бо батьківська любов та підтримка є важливою в житті кожної людини. А сьогодні, у воєнні роки, батьки й матері стають тим щитом, захистом і взірцем справжньої християнської любові, захищаючи на фронті своїх дітей, свої родини, нас із вами.

    Українські татусі сьогодні – приклад особливої гідності, сміливості, жертовності і незламності. На жаль, так багато дітей через цю страшну війну втратили своїх батьків або з надією чекають їх повернення з полону. Наш ворог забрав у дітей нормальне дитинство, щастя відчувати батьківську турботу, бути поруч з татом. Тож за можливості, незалежно від кровної спорідненості, станьте для знедолених дітей їхніми духовними батьками!
    Давайте їм опору, підтримку, розраду і добру пораду, не залишайте дітей наодинці з їхнім горем, втратами і страхами. Чужих дітей не буває. Подібно до праведного Йосифа Обручника, який став опікуном для Господа Ісуса Христа та Діви Марії, з гідністю виконуйте почесну місію кожного батька на землі – захищайте, піклуйтеся, даруйте любов, допомагайте, підтримуйте. Аби в майбутньому ваш добрий приклад допоміг хлопцям теж стати добрими батьками. Нехай береже вас Господь!, – йдеться в дописі митрополита Епіфанія.

    Найсвіжіше

    Популярне