П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    Католицький єпископ у США стурбований діями уряду, які можуть завадити служінню для мігрантів

    Урядові чиновники порушили б свободу віросповідання, якби вони обмежили роботу Католицької Церкви в обслуговуванні мігрантів уздовж американо-мексиканського кордону, каже високопоставлений єпископ США.

    Про це повідомляє daytondailynews.com 

    Архієпископ Тімоті Брогліо, президент Конференції католицьких єпископів США, розглянув це питання цього тижня, перебуваючи в Луїсвіллі, штат Кентуккі, на зустрічі USCCB, де неодноразово піднімалися питання міграції, включаючи тривале очікування віз для релігійних працівників. Він визнав, що урядові чиновники нещодавно переслідували релігійну прикордонну роботу, включаючи спроби генерального прокурора Техасу закрити католицьку некомерційну організацію, яка десятиліттями керувала мережею притулків для мігрантів.

    «Ми, очевидно, хочемо поважати закон, але якщо ця свобода обмежена, то так, наша релігійна свобода обмежується, тому що ми не можемо втілювати в життя заповіді Євангелія», — сказав Брогліо під час пресконференції в четвер.

    Єпископ Марк Зайц з Ель-Пасо, штат Техас, який очолює комітет USCCB з питань міграції, повторив це занепокоєння: «Ми дуже стурбовані нашою здатністю продовжувати мати свободу служити їм».

    Лідери численних релігійних організацій протягом тривалого часу брали на себе більшу частину турботи про десятки тисяч мігрантів по обидва боки кордону.

    Американські єпископи, які наглядають за єпархіями вздовж кордону, намагаються поважати як Євангеліє, так і закон, сказав Брогліо. Але він побоюється, що політика року виборів загальмує будь-який можливий прогрес у вирішенні проблем міграції.

    «Ми не можемо припинити наших зусиль проголошувати Євангеліє з дахів і перевірити, чи не зможемо ми вплинути на тих, хто при владі принаймні щоб покращити умови в країнах походження, щоб міграція не розглядалася як життєва необхідність», – сказав Брогліо у своїй вступній промові на конференції.

    Він навів приклад репресій уряду проти католицької церкви в Нікарагуа, які змусили багатьох священнослужителів покинути країну.

    Нагадаємо, УПЦ у США та Діаспори вітає Вселенського патріарха з Днем Тезоіменитства. Також архієпископ Америки благословив військових ветеранів США на «Дні вдячності».

    Найсвіжіше

    Популярне