Субота, 15 Червня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Елладської Церкви молитовно святкує свої іменини

    14 червня у храмі при Геронтологічному центрі “Святий Порфирій” в Делесі, Аттика, Архієпископ Афінський і всієї Еллади Єронім очолив Велику вечірню з нагоди, коли Церква вшановує пам’ять святого Єроніма Пентаглосського, а він святкує день ангела – 15 червня.

    Про це інформує  orthodoxia.info

    На богослужінні були присутні багато архиєреїв Елладської Церкви та з-за кордону, митрополит Лаодикійський Феодорит, директор канцелярії Представництва Вселенського Патріархату в Афінах митрополит Гвінейський Георгій, представник Патріарха Александрійського і всієї Африки Феодора в Афінах архімандрит Рафаїл Грівас, представники місцевої влади, духовенства та мирян.

    Проповідник архієпархії архимандрит Нектарій Карсіотіс розповів про життєвий шлях святителя Єроніма та привітав архієпископа Єроніма з днем тезоіменитства. “У Вашій високоповажній особі кожен доброзичливий віруючий відчуває розраду Церкви і те, що означає бути справжнім єпископом, служителем Церкви і народу”, – сказав о. Нектарій.

    Архиєпископ Єронім подякував усім за присутність і висловив надію, що “Бог укріпить усіх нас, просвітить і збереже, бо наш час дає багато приводів для вибухів, для повстань, для претензій і для битв. Ми маємо зобов’язання і обов’язок, ці нагоди і труднощі, завжди переборювати в дусі і навчанні нашого Господа і Церкви. Легко кричати, але важко стриматися і підтримати”.

    Він також зазначив, що проповідник о. Нектарій, розповідаючи про життя святого Єроніма, дав нам ті основи, які потрібні для нашого життя, і побажав, щоб ми прийняли ці старання святого і йшли вперед.

    Нагадаємо, до Вселенського патріарха завітали випускники Великої Школи Нації. Також патріарх Варфоломій заявив, що неможливо уявити життя в Константинополі без Вселенського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне