Вівторок, 18 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Антоній святкує свято Вознесіння Господнього у Вілмінгтоні, Делавер

    Митрополит Антоній разом у співслужінні духовенства відправив Святкову Літургію у свято Вознесіння.

    У вівтарі митрополиту співслужили отець Стефан, протопресвітер Еммануїл Працінакіс та диякон Павло, повідомляє пресслужба УПЦ США.

    Після Святого Євангелія виголосив проповідь. Історія Воскресіння та Вознесіння в Євангелії від Луки були сплетені воєдино. Проблема сучасних християн полягає в тому, що вони не розуміють сили Воскресіння. Саме тут ми отримуємо нове життя – життя, наповнене силою Бога. Замість того, щоб жити життям православного християнина і через свою посвяту цьому життю наближатися до життя Бога (обоження), ми обтяжені життєвими турботами, тут і зараз. Ми ніколи не усвідомлюємо, що сила Воскресіння є нашим даром від Бога, який ніколи не можна забрати. Христос перебуває з нами кожну секунду нашого життя, і хоча Він вознісся, Він не покинув нас. Сила Воскресіння є нашою, якщо ми шукаємо Його всім своїм серцем.

    Наприкінці Літургії отець Стефан попросив молитовно підтримувати архієреїв митрополита Антонія та архієпископа Даниїла з усім духовенством. Він також просив, щоб віряни пам’ятали про семінаристів, які одного дня, якщо буде Божа воля, будуть висвячені на священика.

    Після Божественної Літургії відбувся обід, який приготувало парафіяльне сестринство. 

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ привітав Архієпископа Афінського з днем тезоіменитства. Також УПЦ США опублікувала молитву за дітей України, викрадених загарбниками рф.

    Найсвіжіше

    Популярне