Четвер, 20 Червня, 2024
Бiльше

    Банк Ватикану відзвітував про 30,6 мільйонів євро прибутку

    Дванадцятий рік поспіль Інститут Релігійних Справ (IOR), фінансова інституція Святого Престолу, яку популярно називають «Ватиканським банком», що обслуговує рахунки та фінансову активність дикастерій Римської курії і церковних інституцій, публікує звіт про результати своєї діяльності, передають Ватиканські новини.

    «Відповідно до цілей стратегічного плану, – йдеться далі в комюніке, – та виконуючи свою основну роль служіння релігійним починанням Його Святості Папи Франциска та Церкви в усьому світі, у 2023 році інститут отримав наступні результати: 30,6 млн євро чистого прибутку; +23% чистого процентного доходу, +49% чистої посередницької маржі, +31% комісійної маржі; загальний обсяг депозитів клієнтів +4% до 5,4 млрд євро». У повідомленні зазначається, що Кардинальська комісія, беручи до уваги стабільні фінансові показники та враховуючи потреби капіталізації, прийняла рішення «розподілити 13,6 мільйона євро прибутку на релігійні та благодійні ініціативи».

    Повідомляється також, що у тому, що стосується послуг з управління активами, «Інститут непохитно дотримується принципів, що відповідають католицькій вірі», здійснюючи інвестиції, що відповідають католицькій етиці.

    «Якість продуктів з управління активами IOR свідчить про багаторічну роботу, яка дозволила Інститутові стати світовим еталоном етичного інвестування», – наголошується у комюніке, зазначаючи, що отримані показники «ставлять Інститут в один ряд з найнадійнішими фінансовими установами у світі з точки зору капіталізації та ліквідності».

    Як зазначається у супровідному комюніке до звіту за 2023 рік, оприлюдненого 14 червня 2024 р., він приготований відповідно до міжнародних стандартів та був перевірений аудиторською компанією «Mazars Italia S.p.A.», затверджений Наглядовою радою, після чого переданий для оцінюванні Кардинальській комісії.

    Найсвіжіше

    Популярне