Четвер, 20 Червня, 2024
Бiльше

    Всеукраїнська Рада Церков різко проти проведення в Києві “Маршу рівності”

    Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій виступила проти проведення в Києві так званого «Маршу рівності 2024».

    Як йдеться в документі, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, відчуваючи свою духовну відповідальність за долю українського народу, його майбутнє та його подальший розвиток на засадах суспільної моралі й злагоди, звертається до українського суспільства та державної влади з приводу того, що 16 червня в м. Києві, як стало відомо з повідомлень медіа, планується проведення, так званого, «Маршу рівності 2024», не зважаючи на те, що через повномасштабне російське вторгнення, в Україні встановлено обмеження на проведення публічних політичних заходів.

    «Уже майже два з половиною роки український народ та Сили Оборони України героїчно протистоять військовій агресії росії. Внаслідок війни мільйони українців втратили своїх рідних і близьких, третина населення країни живе за межею бідності, велика кількість людей втратили своє житло і засоби для існування, мільйони наших співвітчизників стали біженцями в різних країнах світу та вимушеними переселенцями всередині України.

    Викликає подив наполегливе прагнення організаторів проводити такий захід, в той час, як інші публічні політичні заходи різних політичних сил та суспільно-політичних рухів обмежені. «Марш рівності», фактично, є політичним й ідеологічним заходом, який тільки маскується під захід на підтримку прав людини. Насправді цей захід є частиною ліворадикального політичного руху, який є продовженням марксизму минулого та має на меті просування та нав’язування політичної ідеології, яка спрямована на руйнування інституту сім’ї та послаблення українського суспільства в умовах війни й відбиття російської агресії.

    В своїх заявах організатори «маршу рівності» рекомендують українській владі «збільшити кількість ресурсів для допомоги ЛГБТ-людям, які постраждали через війну» та ухвалити закони, які сприяли б поширенню гріха розпусти і аморальності в українському суспільстві.

    Ми ще раз нагадуємо, що стаття 15 Конституції України встановлює, що: «Суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах… ідеологічної багатоманітності. Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова. Цензура заборонена”.

    Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, вкотре наголошує, що одним із пріоритетних завдань органів державної влади в умовах сьогодення вбачається сприяння зміцненню інституту сім’ї, поширенню через систему освіту сімейних цінностей та духовно-патріотичне виховання молоді. Сім’я, материнство та батьківство, природні мужність та жіночність є базовими цінностями українського народу, тисячолітнім надбанням українського ментального простору.

    Враховуючи зазначене, заради майбутнього української народу та держави, закликаємо припинити поширення пропаганди ще однієї тоталітарної ідеології, пов’язаної з марксизмом, та проведення ганебних заходів, спрямованих на руйнацію базових цінностей українського народу!» – йдеться в заяві.

    Найсвіжіше

    Популярне