П’ятниця, 14 Червня, 2024
Бiльше

    Папа Римський зустрівся із президентом Володимиром Зеленським

    У п’ятницю, 14 червня папа Франциск зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Vatican News і пресслужба Президента.

    Зустріч відбулася в південноіталійському містечку Борґо-Еньяція, куди папа Франциск прибув для того, щоб взяти участь у відкритій сесії зустрічі G7.

    Як повідомляє офіційний сайт Президента України, Володимир Зеленський подякував Його Святості за молитви за мир для України, духовну близькість із нашим народом та гуманітарну допомогу українцям.

    Глава держави детально поінформував Понтифіка про наслідки російської агресії проти України, російський повітряний терор та складну ситуацію в енергетиці.

    Обговорили також Формулу миру, роль Святого Престолу у встановленні справедливого і сталого миру для України, а також очікування від Глобального саміту миру. Володимир Зеленський подякував Ватикану за участь у заході. Президент відзначив зусилля Ватикану щодо наближення миру, зокрема повернення додому викрадених Росією українських дітей.

    Це вже третя зустріч Папи Франциска з Володимиром Зеленським, якого він приймав у Ватикані 8 лютого 2020 року та 13 травня 2023 року.

    Раніше папа Франциск попереджав про ризик нового глобального конфлікту.

    Найсвіжіше

    Популярне