П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Папа Римський та зустріч G7: говоритиме про ШІ, зустрінеться із Зеленським. Деталі

    Папа Римський Франциск проведе двосторонні переговори зі світовими лідерами на саміті «Великої сімки» (G7) в Італії, де говоритиме про штучний інтелект. А також зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

    Про це пише Vatican News.

    Саміт «Великої сімки» під головуванням Італії триватиме з 13 до 15 червня в місті Борго Егнація. Передбачається участь лідерів Сполучених Штатів, Канади, Франції, Великої Британії, Німеччини та Японії, президентів Європейської Ради та Єврокомісії, лідерів низки інших держав і міжнародних організацій.

    За планом, 14 червня Папа Франциск вилетитів із Ватикану на гелікоптері об 11:00 за місцевим часом і приземлився на спортивному майданчику Борго Егнації, де його зустріне прем’єр-міністрка Італії Джорджія Мелоні.

    Потім машиною для гольфу його доставлять його до приміщення саміту, де він проведе першу серію двосторонніх зустрічей з: директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою; президентом України Володимиром Зеленським; президентом Франції Емманюелем Макроном; прем’єром Канади Джастіном Трюдо.

    Заплановано, що Папа виступить із промовою о 14:15 за місцевим часом. Він візьме участь, зокрема, у панелі, присвяченій ролі штучного інтелекту. Потім відбудеться друга серія двосторонніх зустрічей.

    Минулого року Папа Франциск уже виступав із промовою щодо ШІ. Він казав, що з одного боку, це відкриває «захопливі можливості» — покращення роботи, умов життя людей, медичних інструментів та особистих взаємодій. А з іншого — має «серйозні ризики», як-от нерегульоване використання «розумної» зброї, подальшу небезпеку терористичних атак, сприяння у такий спосіб «божевіллю війни» або втручання, спрямоване на дестабілізацію законних урядових інституцій, вплив на політичні вибори.

    Найсвіжіше

    Популярне