П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав вірних із святом Вознесіння

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав вірних із святом Вознесіння Господнього.

    У своєму дописі в Facebook владика наголосив, що сьогодні ми вшановуємо мить, коли Ісус Христос після завершення земного шляху вознісся на небеса. При цьому Він не розлучився з людьми, а залишився з нами.

    Митрополит нагадав, що через Вознесіння Ісус поєднав божественне і людське та відкрив шлях на небеса для всіх віруючих.

    ” Дорогі брати і сестри! Сьогодні ми відзначаємо свято Вознесіння Господнього, вшановуючи мить, коли Ісус Христос, Син Божий, завершивши Свій земний шлях, піднявся до небес та як Син Людський сів праворуч Бога. Вознісшись на небеса, Він не розлучився з нами, Він є з нами – у всі дні, як Він і обіцяв. І коли ми збираємося та єднаємось в ім’я Його, то Він істинно посеред нас – і є, і буде: «Бо, де двоє чи троє зібрані в ім’я Моє, там Я серед них» (Мф. 18: 20).

    Своїм вознесінням Ісус Христос увійшов у таємниче, духовне, особливе єднання божественного й людського, показавши, що смерть земна – це не завершення буття, що через Нього всі ми маємо можливість також бути в єдності з нашим Творцем. Спаситель відкрив нам шлях до неба, і тепер лише від нас залежить: приймемо ми цей дар чи відкинемо.
    Прославляючи в це світле свято Господа нашого Ісуса Христа, нехай кожен із вас згадає про те, що є покликаним Спасителем увійти на небеса у свій, Богом визначений час. В силу нашої природи та обставин життя ми знаємо земне буття і вважаємо, що наш дім тут. Однак саме про небесне буття Спаситель каже, як про наш істинний дім. Тут, на землі, ми перебуваємо тимчасово і є лише подорожніми. А небесне буття є вічним, і Христос, Який Сам вознісся на небеса, залишив для нас цей шлях відкритим.
    Тож нехай святкова радість, яку приносить нам Вознесіння Господнє, укріплює нас в наших силах духовних і тілесних, в усвідомленні того, що ми не полишені на самоті, що з нами і посеред нас – Христос, Який нас любить і допомагає долати всі виклики і труднощі. Слава Ісусу Христу!, – йдеться в дописі.

    Найсвіжіше

    Популярне