П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Відбулась зустріч представників ВРЦіРО з Послами країн «Великої сімки»

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 11 червня 2024 року взяв участь у зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Послами і вповноваженими представниками країн «Великої сімки» (G7), яка відбулася у приміщенні Українського Біблійного товариства.

    Про це інформує пресслужба ПЦУ.

    На початку зустрічі, яка була присвячена релігійній свободі в Україні, зокрема на тимчасово окупованих територіях, та підтримці нашої держави у протистоянні повномасштабній російській агресії, митрополит Епіфаній звернувся до представників держав «Групи семи» із такими ключовими тезами:

    1. Боротьба проти російської агресії – це боротьба проти спроб диктаторських режимів змінити життя світу на свою користь.

    2. ВРЦіРО засудила всі прояви сепаратизму та ідеологію “русского міра” як виправдання агресії Росії.

    3. Російські релігійні об’єднання, особливо Московський патріархат, стали інструментом поширення цієї ідеології, назвавши війну “священною”. Ця ідеологія також визначає так званий «Захід», тобто вільний демократичний світ, як ворога Росії.  По суті ця ідеологія в багатьох елементах повторює ідеологію нацизму, яка виправдовувала і розпалювала війну, що привело світ до катастрофи.

    4. Захист від впливу ідеології “русского міра” та російських релігійних інституцій, що стали знаряддям диктатури, необхідний для захисту свободи совісті.

    5. Українська влада має обмежити вплив Росії на українські релігійні організації як вимогу національної безпеки.

    6. На окупованих територіях Росія порушує свободу совісті, переслідуючи релігійних діячів та забороняючи діяльність, крім Московського патріархату.

    7. Міжнародна увага може змусити Росію зменшити тиск на віруючих в окупованих регіонах.

    Свої думки висловили й інші глави та представники Церков і релігійних організацій України. Окрім того, дипломати країн «Великої сімки» поставили свої запитання представникам ВРЦіРО та ще раз наголосили на тому, що демократичний світ всебічно підтримує Україну у її протистоянні гібридній російській агресії.

    Предстоятеля автокефальної Української Православної Церкви супроводжував заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків митрополит Білоцерківський Євстратій.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній закликав світ об’єднатися проти екоциду Кремля в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне