Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    На Черкащині три тисячі хасидів святкують Шавоут

    В Умані хасиди святкують Шавуот — день дарування юдеям головної священної книги — Тори. Вони готують святкову їжу, роблять зачіски просто неба та занурюються в мікву — басейн для омивання.

    Про це інформує Суспільне.

    Цьогоріч Шавуот почнуть святкувати ввечері 11 червня, а завершать за три дні — в четвер 13.

    “Сьогодні ми отримуємо святу Тору так, як це було на горі Синай. Ми не спимо всю ніч, щоб відсвяткувати. І ще одним важливим є те, що ми їмо”, — поділився рабин Даніель Даян.

    Напередодні Шавуота паломники омиваються в мікві, аби очиститись перед святом, розповіла піар-директорка Міжнародного доброчинного фонду імені Рабі Нахмана з Бреславу Анастасія Баришнікова.

    Паломники підстригають волосся просто на вулиці. Адже це є обов’язковим елементом підготовки до свята. А надвечір влаштовують святкову трапезу.

    Цьогоріч до Умані приїхали на святкування Шавуота три тисячі паломників, зазначив голова Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана з Бреславу Натан Бен Нун: “Для них не проблема подолати такий шлях, бо всі хочуть сюди приїхати. Святкуємо Шавуот так само як і Рош га-Шана — співами та танцями. Музикальні інструменти не використовують — самі співають та плескають в долоні. Кожен очікує, що Тора йому відкриється по-іншому”.

    Нагадаємо, 2659 українців стали Праведниками світу за порятунок єврейських життів у роки Голокосту.

    Найсвіжіше

    Популярне