П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Австралії: Вселенський Патріарх великий не віком, а духом

    У монастирі “Аксіон Есті” в австралійському місті Норткот відбулася урочиста Архиєрейська Вечірня на честь Пресвятої Богородиці та пам’яті святих апостолів Варфоломія і Варнави. Богослужіння очолив архієпископ Австралійський Макаріос у співслужінні єпископів.

    На молитовне богослужіння зібралася велика кількість вірних з Мельбурна та інших регіонів штату Вікторія. Серед присутніх були представники грецької діаспори, в тому числі Генеральний консул Греції та рідний брат Вселенського Патріарха Варфоломея Ніколаос Архонтоніс з дружиною.

    Під час свята архієпископ Макаріос виголосив промову, в якій з великою пошаною відгукнувся про Патріарха Варфоломея, який того дня відзначав день свого небесного покровителя – апостола Варфоломія.

    “Бог благословив нас вже близько 33 років великим Патріархом на престолі Православної Церкви. Великий не віком, а духом. Наш Патріарх великий своїми цінностями, дарами та внеском”, – наголосив архієпископ.

    Він підкреслив міцний духовний зв’язок вірних Австралійської архиєпархії з Предстоятелем Вселенського Патріархату, назвавши його “нашим батьком”.

    Архієпископ Макаріос закликав усіх присутніх єднатися у молитвах за Патріарха Варфоломея, випрошуючи в Бога для нього многих і благословенних літ, аби “він міг стояти усіма силами, з чистим серцем і ясним розумом та служити на славу Христа і Церкви”.

    Найсвіжіше

    Популярне