Субота, 22 Червня, 2024
Бiльше

    “Мудрий, справедливий, бореться за утвердження великої Церкви Христової ” – Митрополит Епіфаній про Патріарха Варфоломія

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав Його Всесвятість Вселенського Патріарха Варфоломія з днем пам’яті святого апостола Варфоломея – його небесного покровителя.

    У своєму дописі в соцмережах Предстоятель Православної Церкви України відзначив непересічні людські та духовні якості Патріарха Варфоломія, якого всі, кому пощастило його знати, запам’ятовують усміхненим, щирим, справедливим, розважливим і мудрим.

    “Перший серед Предстоятелів Православ’я, Патріарх Варфоломій своїм подвижницьким життям, своїм служінням нині теж звершує справжню апостольську місію: бореться за утвердження великої Церкви Христової, працює на славу Божу, для встановлення миру і справедливості у світі”, – наголосив Митрополит Епіфаній.

    Він зазначив, що український народ назавжди запам’ятає історичні рішення Вселенського Патріархату щодо відновлення автокефалії Української Православної Церкви та висловив щиру вдячність за ці канонічні рішення.

    Окрему подяку Предстоятель ПЦУ висловив за підтримку України в час російської агресії, засудження якої Патріарх Варфоломей назвав “диявольською війною”.

    Митрополит Епіфаній побажав Його Всесвятості міцного здоров’я, натхнення і сил на подальші роки служіння Богові й людям.

    Найсвіжіше

    Популярне