Понеділок, 24 Червня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Коли люди закриваються від інших, їх існування скорочується

    У Неділю про сліпого, 9 червня 2024 року, з благословення Вселенського патріарха Варфоломія митрополит Талліннський і всієї Естонії Стефан очолив Божественну літургію в Патріаршому храмі.

    Після завершення Божественної Літургії Вселенський Патріарх надав Симеону Діамантідісу титул Архонта Святої Великої Церкви Христової. Діамантідіс, бізнесмен з Константинополя та Пропонтіди, є головою правління Грецької асоціації експортерів і походить із Салонік, інформує orthodoxtimes.com

    У своїй проповіді Вселенський патріарх підкреслив, що історія Архонтів Престолу позначена численними досягненнями та внесками. Він висловив гордість за Церкву-Матір, яка визнає архонтів як охочих і здібних партнерів.

    “Нас особливо зворушує те, що його сьогодні вшановують як дитину Босфору і Пропонтиди, яка не забула свого походження, шанує своє коріння і зберігає відчуття цінностей грецькості. Людина є не лише «громадянином світу», але й «громадянином неба», істотою божественного походження і вічної долі. Ми живемо «не хлібом єдиним». Коли людина закривається від інших і зосереджується виключно на земному блаженстві, її існування скорочується, її творчі сили вичерпуються, а горизонт її життя звужується. Віра в Бога фундаментально підтримує людину, полегшуючи їй подолання як життєвих викликів, так і кризових ситуацій”, – сказав патріарх Варфоломій.

    На богослужінні молився консул України Максим Вдовиченко, родичі нового Архонта, віряни з Константинополя та паломники з-за кордону.

    Нагадаємо, Фанар готується до урочистостей з нагоди іменин Патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне