Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Відбувся пастирський візит митрополита Швеції до Осло

    1 та 2 червня 2024 року відбувся візит Високопреосвященного митрополита Швеції і всієї Скандинавії Клеопа до Осло. У суботу, 1 червня, митрополит зустрівся з Радою батьків та опікунів Грецької школи Осло, а також з Церковною радою Кафедрального собору Благовіщення Пресвятої Богородиці.

    На зустрічі представники школи повідомили, що нині її відвідує 108 учнів, а наступного навчального року очікується збільшення до 130 учнів. Школа працює з 1983 року, пропонуючи заняття з грецької мови та культури. Учні здають іспити з грецької мови на різних рівнях, повідомляє Світло Фанару.

    Митрополит наголосив, що приміщення кафедрального собору завжди відкриті для шкільних заходів та святкувань. Він закликав до тіснішої співпраці між школою та церковною громадою.

    Наступного дня, у неділю 2 червня, владика звершив Божественну літургію у кафедральному соборі та виголосив проповідь про Євангельське читання про самарянку. Під час візиту він також передав церковній раді свою нову публікацію про історію грецької православної місії у Скандинавії.

    У своїй проповіді, що базувалася на євангельському уривку про Самаритянку, він підкреслив важливість духовного оновлення та пошуку “живої води”, яку може дати лише Христос.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх відвідає острів Лефкада. Також митрополит Еммануїл закликає архонтів Вселенського патріархату до духовної опіки в сучасному світі.

    Найсвіжіше

    Популярне