П’ятниця, 28 Червня, 2024
Бiльше

    Опитування: прихильники Байдена та Трампа мають кардинально різні погляди на роль релігії в уряді та політиці США

    Нове опитування дослідницького центру Pew Research Center серед 8709 дорослих – у тому числі 7166 зареєстрованих виборців – проведене 8-14 квітня 2024 року, вивчає політичні цінності коаліцій Байдена та Трампа, які лежать в основі політичних поглядів у багатьох із цих сфер.

    Про це повідомляє Релігія в Україні.

    6 червня американський дослідницький центр Pew Research Center опублікував звіт «Питання культури та вибори 2024 року. Імміграція, гендерна ідентичність, расова різноманітність і погляди на суспільство, що змінюється». В розділі, присвяченому релігії, дослідники роблять висновок, що виборці, які підтримують Джо Байдена та Дональда Трампа, мають кардинально різні погляди на роль, яку має відігравати релігія в уряді та політиці США.

    Прихильники Байдена і Трампа розходяться в підтримці урядом релігії та впливу Біблії на національні закони. За кількома параметрами прихильники Трампа набагато частіше, ніж прихильники Байдена, віддають перевагу експансивній ролі уряду в підтримці релігії. У той же час більша частка прихильників Трампа, ніж прихильників Байдена, також вважають, що релігія – і особливо Біблія – повинна впливати на політику уряду.

    Релігія і державна політика

    Переважна більшість виборців (71%) вважають, що релігію слід тримати окремо від державної політики; лише 28% вважають, що державна політика повинна підтримувати релігійні цінності та переконання. Ці погляди дуже мало змінилися за останні роки.

    Більшість прихильників Трампа (56%) вважають, що релігію слід тримати окремо від урядової політики, а 43% вважають, що державна політика повинна підтримувати релігійні цінності. Більш ніж шість до одного (86% проти 13%), прихильники Байдена кажуть, що релігію слід тримати окремо від уряду.

    Ці погляди відрізняються за расовою та етнічною приналежністю та – особливо серед прихильників Трампа – за релігійною приналежністю.

    Расова та етнічна приналежність

    Небагато білих (7%), азіатів (12%) або латиноамериканців (15%) прихильників Байдена кажуть, що уряд повинен підтримувати релігійні цінності, але приблизно третина темношкірих виборців, які підтримують Байдена (35%), це стверджують.

    Приблизно чотири з десяти білих (44%) і латиноамериканців (40%) прихильників Трампа кажуть, що уряд повинен проводити політику підтримки релігії.

    Релігійна приналежність

    Приблизно шість із десяти білих євангельських протестантів, які підтримують Трампа (61%), вважають, що державна політика має підтримувати релігійні цінності та переконання, у порівнянні з менш ніж половиною білих неєвангельських протестантів (39%) і католиків (39%), які підтримують колишнього президента. Небагато релігійно не пов’язаних із прихильниками Трампа (16%) хочуть, щоб уряд підтримував релігію.

    Серед прихильників Байдена чорні протестанти є найвірогіднішою релігійною групою, яка стверджує, що державна політика повинна підтримувати релігійні цінності (39% чорних протестантів-прихильників Байдена так вважають), тоді як білі протестанти-неєвангелісти (7%) і релігійно не пов’язані прихильники Байдена є найменш вірогідними. підтримувати державну підтримку релігійних цінностей.

    Наскільки сильно Біблія має впливати на національні закони?

    Прихильники Байдена і Трампа також мають дуже різні погляди на вплив Біблії на закони США.

    Більшість прихильників Трампа (69%) хотіли б, щоб Біблія мала принаймні певний вплив на закони США, у тому числі 36%, які кажуть, що вона повинна мати «великий» вплив.

    Крім того, 45% прихильників Трампа кажуть, що коли Біблія та воля людей суперечать одна одній, Біблія повинна мати більший вплив на закони США.

    Приблизно сім із десяти прихильників Байдена (69%) вважають, що Біблія повинна мати невеликий вплив або взагалі не впливати на закони США, у тому числі 53%, які вважають, що вона не повинна мати впливу. Лише 15% прихильників Байдена вважають, що Біблія повинна більше впливати на закони країни, коли між нею та волею народу виникають конфлікти.

    Погляди на роль федерального уряду в просуванні християнських цінностей

    Існує схожа модель у поглядах прихильників Байдена та Трампа щодо того, чи повинен уряд просувати християнські моральні цінності чи оголосити християнство офіційною релігією США.

    Прихильники Байдена та Трампа мають великі розбіжності щодо пропаганди урядом християнських моральних цінностей.

    Приблизно шість із десяти прихильників Байдена (58%) вважають, що федеральний уряд не повинен оголошувати християнство офіційною релігією США і не повинен пропагувати християнські моральні цінності (17% прихильників Трампа дотримуються такої ж точки зору).

    Подібна частка прихильників Трампа (59%) також вважає, що федеральний уряд не повинен оголошувати християнство офіційною релігією, але він повинен просувати християнські моральні цінності (34% прихильників Байдена вважають те саме).

    Ще 22% прихильників Трампа хотіли б, щоб федеральний уряд оголосив християнство офіційною релігією США; лише 6% прихильників Байдена кажуть це.

    Більшість виборців кажуть, що не обов’язково вірити в Бога, щоб бути моральним

    Приблизно у співвідношенні два до одного (67% проти 33%) виборці кажуть, що не обов’язково вірити в Бога, щоб бути моральним і мати добрі цінності.

    Виборці Трампа розділилися в цій точці зору більш рівномірно, ніж виборці Байдена.

    Хоча 45% прихильників Трампа кажуть, що віра в Бога є необхідною для того, щоб бути моральними, 54% вважають, що це не обов’язково.

    Серед прихильників Трампа білі євангельські протестанти (59%) кажуть, що віра в Бога необхідна для того, щоб бути моральним – найбільше серед будь-якої релігійної групи.

    Лише 20% виборців Байдена кажуть, що віра в Бога необхідна, щоб бути моральним і мати добрі цінності. Проте прихильники Байдена розділені за расовою та релігійною приналежністю.

    Набагато більші частки чорношкірих (53%) та латиноамериканських (28%) прихильників Байдена, ніж його білих прихильників (8%), вважають, що віра в Бога потрібна для моралі.

    Більшість чорношкірих протестантів (57%), які підтримують Байдена, вважають, що віра в Бога необхідна для моралі, порівняно з меншою часткою його прихильників в інших релігійних групах.

    Нове опитування дослідницького центру Pew Research Center серед 8709 доросли, у тому числі 7166 зареєстрованих виборців, проведеео 8-14 квітня 2024 року, вивчає політичні цінності коаліцій Байдена та Трампа, які лежать в основі політичних поглядів у багатьох із цих сфер.

    Найсвіжіше

    Популярне