Неділя, 23 Червня, 2024
Бiльше

    Ватикан затримав екс-співробітника, який нібито намагався продати рукопис 17 століття

    Поліція Ватикану затримала колишнього співробітника за звинуваченням у спробі вимагання після того, як він нібито намагався продати Святому Престолу позолочений манускрипт 17-го століття, що описує проекти Берніні для вівтарного балдахіна базиліки Святого Петра.

    Прокуратура Ватикану заявила, що 18-сторінковий рукопис, який, ймовірно, містить перші відомі специфікації позолоти балдахіна, зник з архівів базиліки, повідомляє religionnews.com

    Згідно із заявою прокуратури, опублікованою прес-службою Святого Престолу, підозрюваний працював на Фабриці Сан-П’єтро, яка управляє базилікою, і намагався продати рукопис Фабриці, коли був заарештований 27 травня.

    У заяві йдеться про те, що ватиканські правоохоронці, по суті, влаштували пастку: вони почали розслідування після того, як базиліка спочатку подала скаргу на рукопис, а потім стежили за переговорами про його купівлю, аж до фактичної передачі грошей 27 травня у Ватикані.

    Відтоді колишній співробітник перебуває під вартою у Ватикані.

    Італійська газета Domani, яка повідомила про цю справу в четвер, заявила, що походження манускрипту і те, чи був він раніше в архівах базиліки, є спірним. Газета цитує мистецтвознавця, друга обвинуваченого, який сказав, що в каталозі архівів базиліки немає жодних слідів рукопису щонайменше з 1900 року.

    Балдахін має висоту, як 10 поверховий будинок – це чотирьохстовпний навіс над головним вівтарем базиліки, спроєктований Джан Лоренцо Берніні в 1620-1630 роках для монументального церемоніального накриття гробниці Святого Петра унизу.

    Найсвіжіше

    Популярне