Неділя, 29 Вересня, 2024
Бiльше

    Пастора в Індії побили, звинувативши в тому, що він обманом навертав у християнство

    ДЕЛІ, Індія. Пастор Джоземон Патроуз провів майже весь лютий у в’язниці і нарешті отримав назад свій конфіскований автомобіль через чотири місяці. Переслідування і кримінальні звинувачення, яких він зазнав від рук індуїстських екстремістів, не рідкість в Індії.

    Про це повідомляє christianpost.com

    Пастор Патроз і ще один християнин поверталися зі штату Уттар-Прадеш на свою базу в Гваліор, штат Мадхья-Прадеш, 3 лютого, коли вони зупинилися в селі Худатпура, район Джалаун, щоб відвідати сім’ю, яка була присутня на його онлайн-зустрічі.

    Коли вони пили чай, до них увірвалися члени індуїстської екстремістської організації “Раштрія Сваямсевак Сангх” (RSS) і “Вішва Хінду Парішад”, стверджуючи, що 55-річний пастор приїхав, щоб обманом навертати людей. Незабаром прибула поліція, яка заарештувала пастора Патроса і його супутника, конфіскувала його автомобіль, Біблії та літературу і відвезла їх і ще трьох християн у поліцейський відділок Мадхогарха, сказав він.

    Поліція жорстоко побила їх під час допиту та висунула звинувачення в образі релігійних почуттів, провокації ворожнечі та створенні ненависті, хоча самого факту навернення не було.

    Після звільнення під заставу пастору довелося пройти тривалий бюрократичний процес, платити великі штрафи та вносити заставу, щоб повернути своє майно, включно з пошкодженим автомобілем.

    Пастор Патроз заявив, що поліція, адвокати та в’язниці становлять більше випробувань для християн, ніж індуїстські екстремісти. Розслідування триває, і їм загрожує новий судовий процес, оскільки господар будинку, де їх заарештували, імовірно дасть проти них свідчення під тиском.

    Нагадаємо,  Вселенський Патріарх Варфоломій звернувся до архонтів щодо захисту релігійної свободи, демократії та прав людини.

    Найсвіжіше

    Популярне