Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополит в Греції заборонив читати екзорцистські молитви

    “Всім священнослужителям святої єпархії (діючим і відставним) категорично забороняється читати без розбору екзорцизькі молитви без попереднього ретельного вивчення кожного випадку і без попередньої інформації та письмового дозволу свого єпископа”, – наголошується в циркулярі митрополита Етолійського Дамаскіна, виданому 4 червня під назвою “про заборону читання екзорцистичних молитов без дозволу єпископа”.

    Звертаючись до духовенства своєї митрополії, Дамаскінс зазначає, що “єпископ несе найглибшу відповідальність за духовний прогрес пастви і є єдиним, хто може направити так, щоб пастирське служіння було правильним, ефективним і, перш за все, не шкодило вам”, – підкреслює він, передає  orthodoxia.info

    Митрополит Етолійський на завершення нагадує, що “екзорцистські вигнання є останнім засобом у духовному трепеті. Не будемо легко перетворювати його на головне рішення, що завдає духовної шкоди, а не користі”.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх відвідає острів Лефкада. Також митрополит Флоринський Іриней відвідав Вселенський патріархат.

    Найсвіжіше

    Популярне